Welke mogelijkheden zijn er?

Wat is financieren?

Een zakelijke manier om een machine te financieren noemen we leasen. Deze vorm is vergelijkbaar met lenen, maar heeft in de meeste gevallen betrekking op een bedrijfsmiddel zoals een graafmachine of wiellader.

Er zijn 2 financieringsvormen van toepassing voor het leasen van machines: Financial en operational lease. Financial lease is vandaag de dag de meest voorkomende vorm van lease.

Dankzij onze partners Yanmar en Manitou kan Geert-Jan de Kok BV u een financiering aanbieden van ‘YFinance’ en ‘Manitou Finance’. Door onze jaren lange relatie met verschillende onafhankelijke leasemaatschappijen kunnen we u het beste voorstel doen.

Financial lease

Bij financiële lease sluit u als het ware een lening af. De leasemaatschappij financiert een gedeelte of de volledige aanschafwaarde van uw nieuwe Yanmar of Manitou. U bent eigenaar van deze machine en betaalt de financiering in termijnen terug.

Tijdens de leaseperiode bent u economisch eigenaar van de Yanmar of Manitou, dit betekent dat u het economisch risico draagt. Bij een financial lease komt de machine bij u op de balans te staan. Daardoor profiteert u van fiscale voordelen, denk aan investeringsaftrek, renteaftrek en fiscaal afschrijven.

Wanneer u de laatste termijn heeft betaalt bent u volledig eigenaar van de machine. Dit betekent dat u vanaf nu economische en juridische eigenaar bent.

Het grootste pluspunt van financial lease is dat u bij een grote aankoop niet in één keer het hele bedrag op tafel hoeft te leggen. Zo houd u financiële ruimte om te groeien met jouw bedrijf. U bepaalt deels zelf de hoogte van uw maandelijkse aflossing.

Operational lease

Omdat operational lease een vorm van huur is, bent u tijdens de looptijd geen eigenaar van het bedrijfsmiddel. Maandtermijnen worden als kosten geboekt, u betaalt als het ware voor het gebruik van de machine. De machine komt niet op uw balans te staan en beïnvloedt zo niet uw financiële ratio’s. Wanneer de termijnen zijn verstreken kunt u de machine overnemen voor de vooraf vastgestelde prijs, of de geldende marktwaarde.

Operational lease kan gecombineerd worden met verzekeringen en servicekosten, hierdoor is deze manier van leasen te vergelijken met huren. De leasemaatschappij is en blijft de eigenaar van het bedrijfsmiddel en u betaalt huur aan de leasemaatschappij. Aan het einde van de leaseperiode heeft u vaak 3 opties: Verder huren, de machine teruggeven aan de leasemaatschappij of het bedrijfsmiddel kopen.

In de meeste gevallen wordt voor een netto operational lease gekozen, dit betekent dat alleen de machine wordt geleased exclusief service, onderhoud en verzekeringskosten.

Service op locatie

Tevens hebben we in onze werkplaats diverse product specialisten aan het werk. Deze werknemers zijn het gehele jaar bezig met bepaalde productgroepen. Door onze hoog gespecialiseerde mensen kunnen we de moeilijkste technische problemen snel voor u oplossen.

Onze werknemers staan ook buiten de openingstijden voor u klaar zodat u ook geholpen wordt tijdens drukke periodes. Wij zijn ons terdege van bewust dat onze klanten geen ‘9 tot 5 mentaliteiten’ hebben.

Heeft u onverhoopt grote problemen, dan kunnen wij u vooruit helpen met onze verhuur machines. Meer informatie kun u vinden op onze verhuurpagina.

Voor het leveren of afhalen van eigen machines beschikken wij over meerdere vrachtwagens.

Neem contact op

[quform id="3" name="Werkplaats contact"]