Bedrijfshistorie...

Landbouw & compact grondverzet

Geert-Jan de Kok BV is een voortzetting van een familiebedrijf welke door grootvader Gerrit de Kok is begonnen in 1932. Als lokale smid werden de boeren geholpen vanuit een werkplaats midden in het Noord-Brabantse dorpje Esbeek.

In het jaar 1965 neemt Wim de Kok het bedrijf over van zijn vader en bouwt het verder uit. Door ontwikkelingen in de landbouw en vraag naar gemotoriseerd materieel is men op zoek gegaan  naar een betrouwbare partner. Na een zoektocht heeft familie de Kok uiteindelijk gekozen voor het merk John Deere.

Als John Deere dealer kon men de boeren voorzien van gemotoriseerd materieel welke een enorme tijdsbesparing opleverde. Vanaf dat moment is John Deere één van de belangrijke pijlers binnen het bedrijf Geert-Jan de Kok BV.

In 1988 start Geert-Jan de Kok zijn activiteiten binnen het mechanisatiebedrijf. Na jarenlang enkel landbouwmachines te hebben verkocht wil men een breder assortiment aanbieden waardoor men de (toekomstige) klant nog beter kon voorzien in zijn of haar wensen. Als aanvulling op het landbouw assortiment is men begonnen met de het importeren van Bema veegmachines voor de Benelux.

Al snel bleek dit een welkome aanvulling waardoor men het assortiment verder heeft uitgebreid met diverse importschappen van compact materieel zoals Mustang knik- en schrankladers, Mac-trailers, Gehl knikladers, Manitou verreikers, Paus shovels en Hanix minigravers.

In het jaar 2000 neemt Geert-Jan de Kok BV een collega John Deere dealer over, welke is gevestigd in Bladel. Door deze overname wordt het werkgebied eens zo groot. Naast het specialisme John Deere oogstmachines verwerft deze vestiging het importschap van Krampe kippers & gronddumpers alsmede de dealerschappen van AVR aardappelrooiers en Miedema inschuurlijnen. Hierdoor kan men het complete gamma oogstmachines aanbieden.

Door een gestaagde omzetgroei groeit Geert-Jan de Kok BV dermate uit zijn jas waardoor men in 2007 besluit een nieuw bedrijfspand te betrekken op het bedrijventerrein “Mierbeek” te Esbeek. Sindsdien beschikt Geert-Jan de Kok BV over een nieuwe bedrijfsruimte van ± 5000 m², welke voldoet aan alle eisen. Naast een uitgebreid magazijn beschikt men ook over een werkplaats, showroom en loods waar men voor zowel nieuwe als gebruikte machines terecht kan.

In het jaar 2011 besluit John Deere te stoppen met de toenmalige importeur en over te gaan naar een 9-tal regionale importeurs. Geert-Jan de Kok BV is één van de regio-importeurs. Geert-Jan de Kok BV krijgt een groot gedeelte van de provincie Noord-Brabant toegewezen. En daarom besluit Geert-Jan de Kok een 3e vestiging te openen in Etten-Leur.

Tevens gaat men een samenwerkingsverband aan met LMB Jamo te Molenaarsgraaf en LMB den Otter te Bruchem. Hierdoor is het gewaarborgd dat alle John Deere gebruikers in de nabije omgeving terecht kunnen
bij een erkend John Deere bedrijf.

Als aanvulling op het al uitgebreide aanbod compact materieel is Geert-Jan de Kok BV in 2012 importeur geworden van Yanmar minigraafmachines.

In November 2013 neemt Geert-Jan de Kok BV het bedrijf LMB Jamo te Molenaarsgraaf (4e vestiging) volledig over, en inmiddels is de naam gewijzigd naar Geert-Jan de Kok BV. Door deze volledige overname is Geert-Jan de Kok BV ook importeur geworden van de Tebbe universeel strooiers voor West Nederland.

In Augustus 2015 opent Geert-Jan de Kok BV een 5e vestiging in Benschop, ter invulling van het voormalige Westrenen Mechanisatie BV gebied. Daarnaast in September 2015, gaat Geert-Jan de Kok BV een samenwerking aan met De Vor, Brandes & Co BV met vestigingen in Werkhoven en Renswoude alsmede met Schipper Mechanisatie BV in Putten.

Momenteel zijn er meer dan 100 medewerkers werkzaam bij Geert-Jan de Kok BV verspreidt over 5 vestigingen met elk een eigen werkplaats, magazijn en servicedienst. Daarnaast beschikken wij over een eigen transportdienst welke het landelijk dealernetwerk voorziet van machines. In 2020 verhuist de vestiging Bladel naar een geheel nieuw pand in Reusel. Het bedrijfspand is uitgerust met een showroom, werkplaats 1.800 m², magazijn met twee verdiepingen van 800 m² en een presentatieruimte. De bovenloopkraan met een vrije overspanning van 20 meter, hefbruggen, remtestbank en inpandinge spuitkeuringsplaats is slechts een greep uit de faciliteiten die de bijzonderheid van dit pand kenmerken. Hiermee hopen wij u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Met Vriendelijke groeten,

Geert-Jan de Kok
Directeur

importeur

Wij zijn importeur van enkele gevestigde namen in het compact materieel zoals AVR, John Deere, Gehl, Yanmar, Kuhn en meer

5 Vestigingen

De vijf vestigingen van Geert-Jan de Kok BV, zijn voorzien van een moderne, ruime en goed ingerichte werkplaatsen

High-tech apparatuur

Wij beschikken wij tevens over mobiele werkplaatsen (servicebussen)
uitgerust met de meest recentelijke high-tech apparatuur

Op zoek naar

Grondverzet

Bekijk wat Geert-Jan de Kok B.V. u te bieden heeft op het gebied van grondverzet.

Op zoek naar

Occasions

Bekijk wat Geert-Jan de Kok B.V. u te bieden heeft op het gebied van gebruikte landbouwmachines.